Verslag gemeenteraad 08/04/2019

Vooraf opgestelde dagorde

De vooraf vastgelegde agenda van deze gemeenteraad kan u hier terugvinden


Kort verslag openbare zitting

1. De huidige meerderheid stelt trots hun nieuwe parkeerbeleid voor. De nieuwe meerderheid vroeg 200 dagen om de fundamenten van hun nieuw beleid uit te zetten. Op de valreep van de eerste 100 dagen volgt reeds een aanpassing van het parkeerreglement. Dit integreert nog niet alle facetten van het nieuwe parkeerbeleid want een deel loopt nog ter studie en de bestaande concessie loopt nog 2 jaar tot 31 december 2021. Voor de bewoners zelf is de aanpassing van gratis parkeren naar één uur de grote vraag en verandering. De huidige meerderheid wil de commerciële uitstraling verhogen, meer mensen lokken naar De Panne, een klantvriendelijker parkeerbeleid met moderne apparatuur die ook gebruiksvriendelijker is, ook voor de andersvalide mensen. Tot het einde van de huidige concessie gaat men een aantal formules uittesten met minstens eenzelfde opbrengst voor de gemeente. De nieuwe formule gaat in op 1 juli, tenzij de parkeerfirma de automaten niet tijdig kan installeren. 

 

De belangrijkste wijzigingen:

- 1 uur gratis parkeren op heel het grondgebied in plaats van 20 min.

- Nieuw ticket van € 4 / halve dag en € 7 / volle dag in een uitgebreide groene zone.  

- Het verkorten van de periode waarin moet betaald worden in de groene zone (1/6 – 30/9)

- Voordeliger parkeren voor personen met een handicap

- Nieuwe, moderne parkeermeters van de laatste generatie

Alle details van het parkeerbeleid in bijgaand persbericht:

http://www.depanne.be/nieuwsdetail/997/vanaf-1-juli-1-uur-gratis-parkeren-in-de-panne?fbclid=IwAR2o9cVz8j8mujcV9UPpHRJIsYhlhXl4KPU6zxOuqI2v9qopTVlb29-kKXg

 

2. Kasteelstraat enkel nog toegankelijk voor verkeer minder dan 3.5 ton.

 

3. Er komt een asverschuiving omwille van de verkeersveiligheid in de Kerkweg en de A. Florizoonelaan. In de Kerkweg was reeds een proefopstelling aanwezig die nu ook vervangen zal worden door een meer esthetische oplossing.

 

4. Goedkeurig aanvraag van Politie Westkust tot het plaatsen van een aantal observatiecamera’s, een deel daarvan is het vervangen van reeds bestaande camera’s.

 

5. Gemeente stapt in project Transmobil, waarbij 20 fietsen aan het station van Adinkerke staan, voorzien van slimme sloten. Ook Veurne en Koksijde stappen in dit project. Dit project werd doorgenomen met de plaatselijke fietsverhuurders die hier geen problemen in zagen.

 

6. Vervangen van de openbare verlichting in de Sloepenlaan. Identieke armaturen als de Zeelaan, armaturen op zelfde plaats als huidige armaturen behalve op één plaats om op die manier een extra parkeerplaats mogelijk te maken.