De Gemeente heeft hele grote stappen gezet om de properste kustgemeente te kunnen worden.

Na de properste, moet de Gemeente stappen zetten om ook de duurzaamste kustgemeente te worden.

De Gemeente heeft een volledig nieuw plan uitgewerkt voor de ophaling van afval en heeft daar hele grote stappen in gezet. De Milieudienst en de Technische Dienst hebben daar enorm veel energie in gestoken.  Zij verdienen een pluim.

Bij vorige verkiezingen was de netheid van onze Gemeente hét verkiezingsthema.  Elkeen zal moeten toegeven dat er veel veranderd en verbeterd is.

Er werden bijna 250 nieuwe en grotere straatvuilbakken geplaatst, er kwamen afvaleilanden op het strand, de DIFTAR - containers voor huishoudelijk worden gebruikt door 1500 gezinnen, de Technische Dienst kreeg meer machines en personeel om onze straten en pleinen proper te houden.

We mogen gerust stellen dat De Panne & Adinkerke een pak properder is geworden de voorbije jaren.  Daarnaast is de Gemeente erin geslaagd om de bewoners mee te krijgen in het verhaal van De Panne Proper.  Dat krijgt ook bijval bij andere gemeenten. 

Intussen is er ook de installatie van de afvalstraatjes en de ondergrondse betaalcontainers als sluitstuk van de operatie De Panne Proper. 

Er werd een uniek systeem ontwikkeld, enig in Vlaanderen én Nederland, waarbij het gestorte afval gewogen wordt.  De gebruiker betaalt per kg.  De bewoner en de tweedeverblijver betaalt middels een lopende rekening (zoals bij het containerpark en de DIFTAR - containers).  De toerist - verblijver kan betalen middels een prepaid - betaalkaart die werd verspreid via immo-kantoren en handelaars.  De toerist - verblijver betaalt een klein beetje meer dan een bewoner of tweedeverblijver en zorgt voor een stuk financiering van de investering.  

 

Ook de burger en ondernemer kunnen nu snel melden.  Zie de beleidsdoelstelling: Communiceren met en door de Gemeente

 

Eens de properste, is de volgende stap, de duurzaamste gemeente worden.  Een volgehouden afvalbeleid, sensibilisering en het juiste materiaalgebruik bij openbare werken moeten een ferme stap in de juiste richting betekenen.

 

LogoHPB