Laatste nieuws

Burgemeester geeft geen toelating tot afsluiting overweg tijdens volledig weekend 8 en 9 juni.

Infrabel kreeg van ons geen toelating tot het afsluiten van de overweg gedurende het hele weekend van 7-10 juni. Dit zou in dit weekend bijzondere verkeersellende opleveren voor bewoners en bezoekers.

In samenspraak met Infrabel werd beslist de werken anders aan te pakken en enkel in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni te werken. De overweg zal sluiten om 17h en terug open gaan op zondag om 09h, als alles verloopt zoals plan.

Er volgt nog duidelijke communicatie. Hou sowieso rekening met ambetant verkeer tijdens dat weekend! 

 

 

Herdenking Tsjechische en Slovaakse soldaten in Adinkerke

In oktober 1944 verbleef een Tsjechische brigade van 4260 man sterk in De Panne om deel te nemen aan het beleg van Duinkerke. Sinds 1970 wordt daarom jaarlijks deze plechtigheid gehouden op de militaire begraafplaats van Adinkerke ter nagedachtenis van alle Tsjechen en Slovaken die hier tijdens WOII het leven lieten. Veertig Tsjechen en Slovaken liggen er samen begraven met slachtoffers van diverse nationaliteiten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
Op heden 18 mei waren burgemeester Bram Degrieck, schepenen Nicolas Luyssen en Wim Janssen, en raadslid Geoffrey Vandevelde  en de ambassadeurs van Tsjechië en Slovakije, het gezelschap autoriteiten alsook een ruime delegatie vaandeldragers, leden van de brandweer en de muziekmaatschappij Nu of Nooit van De Panne aanwezig op deze herdenking. Er was een bloemhulde op de militaire begraafplaats van Adinkerke en nadien was er een plechtigheid aan het monument van de Belgische gesneuvelden met aansluitend een receptie aangeboden door de Tsjechische ambassade, Het lokaal Bestuur De Panne in Basisschool de Leerplaneet.

Voor uw kwaliteit van wonen!

Raadslid Geoffrey Vandevelde (Het Plan - B):

Voor uw kwaliteit van wonen!

Vanaf 1 januari 2027 is een conformiteitsattest verplicht bij alle nieuwe huurovereenkomsten voor woningen die op grondgebied van De Panne verhuurd worden of ter beschikking gesteld worden als hoofdverblijfplaats of met het oog op de huisvesting van een of meerdere studenten of seizoenarbeiders. De verhuurder of terbeschikkingsteller moet over een geldig conformiteitsattest beschikken vanaf de eerste dag van de overeenkomst, en voor de volledige duur van de overeenkomst.

Vanaf 1 januari 2027 zal het lokaal bestuur een vergoeding van € 90 aanrekenen voor een conformiteitsonderzoek. Aanvragen voor conformiteitsonderzoeken die ten laatste op 31 december 2026 afgewerkt zijn, worden gratis behandeld.

In de aanloop naar 1 januari 2027 zal het lokaal bestuur alle betrokken partijen (verhuurders, huurders, professionelen, gemeentelijke diensten …) tijdig en voldoende informeren en sensibiliseren over de nieuwe regelgeving.

Meer weten?:

https://www.depanne.be/over-de-panne/communicatie/nieuws/verplicht-conformiteitsattest-voor-woongelegenheden-in-de-panne


Sociale Media

Sociale Media speelden tijdens de afgelopen verkiezingscampgane een prominente rol. Ook bij Het Plan - B. Wij blijven dit ook doen in de toekomst.

Like en volg ons:


Recente posts op Facebook


LogoHPB