Laatste nieuws

11 juli viering

Heden donderdag 11 juli viering in De Panne. Het begon al vroeg in de middag met Marc Vertonghen, het klungelige en naïeve personage uit F.C. De Kampioenen. In de overbekende reeks is hij presentator op Radio Hallo waar hij de beste muziek draait en dat deed hij hier ook. Daarna was het de beurt aan de band De Meezingers die bestaat uit tal van zingende Tv-gezichten, begeleid door 4 topmuzikanten. Ze brachten een breed repertoire van liedjes, van Will Tura over Tina Turner tot Samson en Gert. Daarna was DE MENS met Frank Vanderlinden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock aan de beurt. Enthousiast, als de energieke, nooit aflatende rockband die ze samen zijn.

Deze mooie zomeravond werd afgerond met het zingen van de Vlaamse Leeuw.

#DePanne #HetActiePlan #preuslikfjirtig

Burgemeester geeft geen toelating tot afsluiting overweg tijdens volledig weekend 8 en 9 juni.

Infrabel kreeg van ons geen toelating tot het afsluiten van de overweg gedurende het hele weekend van 7-10 juni. Dit zou in dit weekend bijzondere verkeersellende opleveren voor bewoners en bezoekers.

In samenspraak met Infrabel werd beslist de werken anders aan te pakken en enkel in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni te werken. De overweg zal sluiten om 17h en terug open gaan op zondag om 09h, als alles verloopt zoals plan.

Er volgt nog duidelijke communicatie. Hou sowieso rekening met ambetant verkeer tijdens dat weekend! 

 

 

Herdenking Tsjechische en Slovaakse soldaten in Adinkerke

In oktober 1944 verbleef een Tsjechische brigade van 4260 man sterk in De Panne om deel te nemen aan het beleg van Duinkerke. Sinds 1970 wordt daarom jaarlijks deze plechtigheid gehouden op de militaire begraafplaats van Adinkerke ter nagedachtenis van alle Tsjechen en Slovaken die hier tijdens WOII het leven lieten. Veertig Tsjechen en Slovaken liggen er samen begraven met slachtoffers van diverse nationaliteiten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
Op heden 18 mei waren burgemeester Bram Degrieck, schepenen Nicolas Luyssen en Wim Janssen, en raadslid Geoffrey Vandevelde  en de ambassadeurs van Tsjechië en Slovakije, het gezelschap autoriteiten alsook een ruime delegatie vaandeldragers, leden van de brandweer en de muziekmaatschappij Nu of Nooit van De Panne aanwezig op deze herdenking. Er was een bloemhulde op de militaire begraafplaats van Adinkerke en nadien was er een plechtigheid aan het monument van de Belgische gesneuvelden met aansluitend een receptie aangeboden door de Tsjechische ambassade, Het lokaal Bestuur De Panne in Basisschool de Leerplaneet.


Sociale Media

Sociale Media speelden tijdens de afgelopen verkiezingscampgane een prominente rol. Ook bij Het Plan - B. Wij blijven dit ook doen in de toekomst.

Like en volg ons:


Recente posts op Facebook


LogoHPB