Als Gemeente heb je niet veel middelen om jonge gezinnen bij ons te houden of aan te trekken.  Bij voorkeur kiezen jonge gezinnen omwille van de levenskwaliteit, het aanbod van verenigingen en de dienstverlening om hier te wonen.

 

De komende jaren zal de Gemeente aanzienlijk moeten investeren in kinderopvang, in alle vormen.  Al te vaak zijn er op vandaag wachtlijsten voor kinderopvang.  Dat kan zowel de (private) crèche, voor-en naschoolse opvang als kinderopvang in vakanties en weekend betreffen. 

Het uitbreiden van het aanbod, zowel fysisch (plaats) als dienstverlenend (uitbating door gemeente, school, dagmoeders, zelfstandigen, …) wordt een uitdaging die de Gemeente moet aangaan. 

Aan het begin van de legislatuur werd na een intensieve zoektocht voor meer kinderopvang het Dunebosje geopend in het Oosthoekschooltje. Ondertussen werd ook een nieuw intiatief tot kinderopvang geopend in de Olivierlaan in De Panne, 't Pimpajoentje. Het project kinderopvang Adinkerke, Apirama, staat in de startblokken. We gaan hier voor een dubbele capiciteit van de huidige Jutter.

Het verder uitbouwen van performante kinderopvang is superbelangrijk voor een gezin met kinderen, daar moet de Gemeente een voortrekkersrol in spelen en dat als troef beschouwen om jonge gezinnen bij ons te houden.

 

LogoHPB